Tisza-tavi túra, ökotúra – átmenetileg nem üzemel

Ökotúra Abádi Kikötő

A Tisza-tavi ökotúra szinte kötelező, ha az Abádi Kikötőbe jöttök pihenni. A tó természeti kincseivel, látnivalóival ismerkedhettek meg, és biztosan toplistás élmény marad számotokra.

Szakképzett túravezető kalauzol el benneteket a Tisza-tó Abádszalóki-medencéjében. Egyórás és kétórás túra közül választhattok, és nyolc férőhelyes, katonai kishajóval indítjuk a kirándulást. 

Az egyórás út során ízelítőt kaptok a tó rendkívül gazdag állat- és növényvilágából. A 4-es öblítőcsatornán áthajózva, hódvárakat is láthattok, megnézitek az élő Tiszát, majd az Abádi-medencén keresztül érkeztek vissza kikötőnkbe.

A kétórás úton már kisebb csatornákat is bebarangolhattok. Az élménytúra során a fehér tündérrózsa élőhelyét látogatjátok meg, emellett megnézitek a tündérfátylat, megkóstolhatjátok a sulyom termését. Cséreket, szerkőket, hódvárat és függő cinegefészket láthattok, sőt, kormorántelepet is! Ha szerencsétek van, elcsíphettek egy-egy bakcsót, azaz vakvarjút is. 

A minket körülvevő természet megannyi csodáját hozzuk testközelbe a Tisza-tavi túra során, amely valódi lélektáplálék a ma emberének. A hétköznapokból kiszakadva hihetetlen feltöltődést jelent a természet részévé válni az ökotúra során.
Habár a kirándulóhajó 7 személynek biztosít kényelmes férőhelyet, a Tisza-tavi túrát igény szerint 1 fővel is elindítjuk.
Hisszük, hogy látnotok kell azt, ami az ökotúra páratlan látnivalói kínálnak.

Előzetes bejelentkezés és érdeklődés a kikötő telefonján: +36 20 466 7950

Tisza-tavi túra árlista

4 főigtovábbi személyek
1 óra túravezetővelnem üzemelnem üzemel
2 óra túravezetővelnem üzemelnem üzemel
Scroll to Top