Támogatásaink

Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönök A HOF-FER Investor Kft-nél.

A kedvezményezett neve: HOF-FER Investor Korlátolt Felelősségű Társaság

A Projekt Címe: Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönök A HOF-FER Investor Kft-nél.

A Projekt Tartalmának Bemutatása: A projekt keretében, a támogatás, a COVID-19 világjárvány miatt gazdasági nehézségekkel küzdő társaság talpon maradásának biztosítására és a járvány utáni működéséhez szükséges forgóeszközök finanszírozására valósult meg. A forgóeszköz hitel működési költségekre, bér és járulékok, rezsiköltség finanszírozására, valamint az Sztv. 78. § (1) bekezdése szerinti egyéb termeléshez szükséges költségekre került felhasználásra.

A Szerződött Támogatás Összege: 2 X 10 000 000 Ft, azaz húszmillió forint.

A Projekt Azonosító Száma: GINOP-9.1.1-21

A Projekt Tervezett Befejezési Dátuma: 2031.03.15. és 2031.11.15.

Abádi kikötő fejlesztése, hullámtörő gát

A támogató neve: Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács

A kedvezményezett neve: HOF-FER Investor Kft

A támogatott tevékenység: Abádi kikötő fejlesztése, hullámtörő gát

A támogatási összeg: 96.000.000 Ft

A támogatott tevékenység tartalmának bemutatása: Az Abádi Kikötő földrajzi elhelyezkedése miatt nyitott, természetes védelemmel nem rendelkezik, így nagyon magas fokú készültséget, különleges technikai, védelmi eljárások követése mellett tudtuk a működési feltételeket, szakmai, hatósági előírásokat biztosítani. 

A jelenlegi szélsőséges időjárási viszonyokra tekintettel szükségessé vált egy hullámtörő gát építése, amelynek köszönhetően a már meglévő négy telepített móló védelme biztosítható. Kikötőnk a nyaralóhajózási programban kialakított megállóhelyek közül a legnagyobb befogadóképességgel rendelkezik. A nyaralóhajók és a kikötőben tárolt sporthajók, ladikok veszélytelen kikötési lehetősége, az éjszakai tartózkodás stabilitása így biztosítható.


A támogatott tevékenység megvalósításának leírása: A 220 m hosszú hullámtörő gát a tó partvonala közelében épült, a part felé tartó nagy hullámokat megtöri, így a gát part felöli oldalán a víz nyugodt. A vízoldali rézsűjét hullámverési védelemre és jégfeltolásra ideális kőszórással (rézsű), a mentett oldalán 1:1 részűjű kőszórással került kialakításra.


A támogatott tevékenység befejezési dátuma: 2024.02.13.  

A támogatási szerződés száma: VMÖH/41-70/2023

tiszato_tft-300px-1
Miniszterelnokseg-1
Scroll to Top