Ökotúra - tisza-tó, hajóbérlés, hajótárolás, hajótakarítás, hajószerviz, vízi sportok, hajós programok: ökotúra, kerékpárkomp, bulihajó - szállodahajó -

Ökotúra


Kötelező program azoknak a Tisza-tónál pihenő vendégeknek, akik közelebbről is megismernék a tó természeti értékeit, látnivalóit.

Szakképzett túravezető irányításával egy és két órás vízitúrákat indítunk a Tisza-tó, Abádszalóki-medencéjébe. Az út során túravezetőnk ismerteti a Tisza-tó történetét, földrajzi elhelyezkedését, beszélgetünk a Tiszáról, a tiszai hajózásról, horgászatról, halakról.

Az egy órás túrán ízelítőt nyújtunk a Tisza-tó rendkívül gazdag állat és növényvilágából. Utunk során áthajózunk a 4-es öblítőcsatornán, látunk hódvárat, megnézzük az élő Tiszát, majd az Abádi-medencén keresztül érkezünk vissza kikötőnkbe.

A két órás túrán már lehetőség van kisebb csatornákon is barangolni, élőhelyén megnézzük a fehér tündérrózsát, látunk tündérfátylat, megkóstoljuk a sulyom termését, látunk kormorántelepet, szerencsés esetben találkozunk bakcsóval (ismertebb nevén vakvarjú), látunk cséreket, szerkőket, függő cinege fészket, hódvárat.

Javasoljuk, hogy nyári melegben könnyű öltözetben, sapkában, napszemüveget viselve, napvédő krémet használva induljunk a túrára. Ha szomjoltó italukat otthon felejtették, kikötőnk büféjében beszerezhetik.

A túrákat Hajózási Hatóság engedélyével rendelkező, biztonságos, maximum nyolc személyes, katonai kishajóval indítjuk. A hajó rendelkezik napvédő ponyvatetővel.
A meghajtómotor, korszerű, környezetbarát Yamaha 25 Le-s külmotor.

A túrákat igény szerint, akár egy fő részvételével is indítjuk.

2023-tól Kikötőnkben is van lehetőség elektromos autótöltésre, mely egy Type 2es 22 KW-os töltőcsatlakozóval van felszerelve.

Bruttó díja 150.-Ft/KW


Előzetes bejelentkezés a kikötő telefonján: 06-20/466-7950


Árlista
-4 főigtovábbi személyek
1 óra túravezetővel12 000 Ft 2 000 Ft/fő
2 óra túravezetővel20 000 Ft 4 000 Ft/fő


« Vissza
©abadikikoto.hu
minden jog fenntartva 
» adatvédelem  | » impresszum
Elérhetőségek
Abádi Kikötő5241 Abádszalók, Abádi-öböl
Kikötő információ: 06—20—466 79 50
Tündérfátyol szállodahajó: 06—30—792 53 50
Hajószervíz, karbantartás: 06—30—944 69 92
bővebben»
Javascript nélkül a webhely funkciói nem működnek! Engedélyezd a javascript futtatást az abadikikoto.hu webhelynek!